Културно-просветният отдел на Пловдивска митрополия представя програмата на детските празненства за Благовещение

През предстоящите празници от месец март Културно-просветният отдел на Пловдивска св. митрополия организира няколко детски празника:

На 20 март в 13 ч. в ОУ „Д-р Петър Берон” – гр. Пловдив, христолюбиви деца от втори клас, изучаващи „Религия – Православие” в училище, ще нарисуват картички, посветени на празника Свето Благовещение Богородично. В деня на Светото Благовещение – 25 март, децата ще подарят картичките на своите майки заедно със сърдечен поздрав по случай големия празник. Същата инициатива ще се проведе на 20 март от 15. 30 ч. и в ОУ „Васил Левски” – гр. Пловдив с деца от първи клас.

На 25 март, Благовещение, в Кукленския манастир „Св. св. Козма и Дамян” ще пристигнат деца, посещаващи Неделните училища в гр. Смолян и деца от гр. Куклен, изучаващи основите на Светото Православие в училище. Те ще присъстват на светата Литургия, а след нея ще се поклонят на многобройните светини и свети мощи, които пази в обятията си светата обител. По-късно те ще посетят храмове в Асеновград и Бачковския манастир „Успение Богородично”.

Детски „Празник на радостта” ще има на 30 март в двора на Начално училище „П.Р. Славейков” в Пловдив от 11.30 ч. Над 50 деца от училището, изучаващи „Религия – Православие”, ще нарисуват картички, посветени на тържественото влизане на нашия Господ и Спасител Иисус Христос в Йерусалим. Празникът ще продължи с уроци по оцветяване на яйца, различни забавни надпревари и спортни състезания. За всички малки участници са осигурени награди под формата на лакомства.

На 31 март, Лазарова събота, 60 деца от Неделните училища в Смолян и от с. Момчиловци ще присъстват на светата Литургия, която ще отслужи Негово Високопреподобие архим. Висарион в храм „Св. Неделя” – гр. Смолян. След богослужението христолюбивите деца ще рисуват картички, посветени на празника Вход Господен в Йерусалим – Цветница, а талантливите в пеенето ще представят научените от тях през годината църковни песнопения.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 4 =