Светият Синод качи учебниците по религия от 1-ви до 5-и клас на електронен вариант

През 2020 г. с благословението на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия бяха изработени учебници по „Религия – Християнство-Православие“.

Учебниците са утвърдени от Министерството на образованието и науката и вече се използват успешно в обучението по „Религия” в българските училища.

От днес те са достъпни за четене и ползване от родители, учители и ученици в официалния сайт на Св. Синод тук – https://bg-patriarshia.bg/textbooks

Директори на училища и учители по „Религия – Християнство-Православие“, както и преподаватели по „Вероучение“ могат да правят заявки в съответните митрополии за безплатно набавяне на учебници според броя на своите ученици. 

Източник: Bg-patriarshia.bg

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Михайлов каза:

    Синода продължава да смесва езически и християнски празници,вместо на изобличава езичеството ! В учебника за 1-ви клас се говори за някакъв празник Коледа(!?) Ние сме единствената християнска страна,която нарича Рождество Христово с името на стар езически празник -Коледа ! Тази компилация не е не е добро дело и е не спомага за утвърждаване на истината в Християнските празници,а угажда на любителите на езически празници !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 5 =