ПРЕДСТАВЯНЕ НА СБОРНИКА „СТРАТЕГИЧЕСКИ НАСОКИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА РЕЛИГИОЗНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В БЪЛГАРИЯ“(ВИДЕО)

На 20 юни 2018 г. в аулата на Богословския факултет в София беше представен новият сборник „Стратегически насоки за развитието на религиозното образование в България“, дело на Центъра за образователни инициативи „Двери“.

Изданието излиза със съдействието на Русенската св. митрополия и се финансира от Дирекция „Вероизповедания“ на Министерски съвет.
Събитието бе открито от проф. д-р Александър Омарчевски, декан на факултета, а встъпително слово произнесе Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум.

Слова произнесоха още Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, проф. Пламен Макариев, г-жа Полина Спирова, г-жа Златина Каравълчева и други.

Сборникът обобщава 20-годишния опит на учители и катехизатори от преподаване на предмета Религия в средните училища и на вероучение в прицърковните школи, като предлага конкретни стъпки за развитие на религиозното образование у нас в бъдеще. В основата на изследването са поредицата семинари, проведени в Русе под патронажа на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

Снимки: Атанас Димитров

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × three =