Проект „Има защо“ организира втора работилница на тема „Какво не знаеш, когато опитваш“

Екипът на проект „ИМА ЗАЩО“ с радост съобщава, че този месец ще се проведе още една работилница на тема „Какво не знаеш, когато опитваш“. Целта е да се достигне до повече подрастващи, за които работилницата ще бъде не само полезна, но и интересна.
Ако си на възраст между 14 и 19 години, запиши се, като попълниш краткия въпросник по-долу. До няколко дни след попълването на въпросника ще получиш линк към срещата в Zoom.
ВЪПРОСНИК
Не се колебай да се включиш – работилницата е свободна, анонимна и не изисква лична информация, срещата е само за записалите се, не се записва и не се излъчва!
Работилницата ще се проведе онлайн на 27.05.2021 г. (четвъртък) от 16:30 часа на платформата Zoom.
Всички ние имаме няколко основни психологически нужди – от забелязване, зачитане и интимност. Когато се грижим за тези нужди, ние се чувстваме пълноценни и свързани с околните, като по този начин избягваме появата на рискови поведения.

Често хората с ограничен или никакъв опит със зависимости се затрудняват да разберат пристрастяването, причините за него и трудностите при преодоляването му. Затова е важно да бъдем запознати както с факторите, така и с въздействието, последиците и начините, по които бихме могли да помогнем на себе си или на близък.

Осведоменият избор винаги е по-безопасен от решенията, които взимаме сляпо и без знание.

В работилницата ще се запознаете с разликите между употреба, злоупотреба и зависимост, с основните групи психоактивни вещества – техните ефекти и рискове; ще се направи разграничение на физическата и психологическата зависимост, и ще бъдат разгледани различните видове адикции.

В разговор между психолога Светлана Велкова и Росица Дреникова темата ще се обсъди от различен ъгъл, който да ти бъде полезен и интересен. Ще можеш свободно да задаваш своите въпроси, ако имаш проблем или просто си любопитен. Модератор на работилницата ще бъде Мария Гюровска.

Светла работи повече от 10 години като клиничен психолог в различни сфери – детско развитие, превенция на употребата на ПАВ и рехабилитация, групова работа с младежи и върхови преживявания. Участвала е в различни дългосрочни проекти и е водила различни обучителни семинари. В момента специализира и е в процес на сертификация в ТА (транзакционен анализ) като психотерапевт. Има докторска степен по Клинична психология с дисертация на тема: Теоретични проблеми и експериментални подходи към изучаването на мистичните преживявания в психологията. В момента работи като училищен психолог в Американския колеж.

Росица завършва Богословски факултет на Софийския университет през 2019 г. със специалност Теология, профил педагогика. Организатор е на няколко конференции, посветени на християнството и културата. Известно време се занимава с преподаване на Вероучение. По-голямата част от трудовия ѝ опит е свързана с деца и организаторска дейност. От началото на 2020 г. е управител на ателие-книжарница „Къща за птици“ и организатор на цикъл от беседи на библейска теми.

Мария изучава Психология в Нов български университет и активно участва в дейностите и на Департамент „Когнитивна наука и Психология“ към НБУ. Има доброволчески опит в работа с деца и възрастни в неравностойно положение. Стажувала е в няколко детски градини, където е участвала в изследвания на детското и когнитивно развитие. Мария членува в неправителствена организация, посветена на гражданско обучение на ученици, както и развитие на интересите и способностите им.

Събитието във Фейсбук можеш да последваш ТУК.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 4 =